Zet je deur open voor een expeditie en investeer in je toekomst

Investeren in de toekomst van je personeel is van groot belang. Door je als bedrijf kandidaat te stellen voor een expeditie zet je alvast een stap in de goede richting. Laatstejaars uit een mode-opleiding komen dan op werkbezoek gedurende één dag. Tijdens de workshops merk je snel wat de studenten in hun mars hebben en wie er in jouw bedrijf zou kunnen functioneren. Na afloop van zo’n dag merken we vaak dat de studenten een stageaanvraag doen en/of gaan solliciteren in het bedrijf.

Deze bedrijven hebben ook deelgenomen aan een expeditie: Showtex, Eaton Filtration, Atelier Couture en D’andt.

Marylise & Rembo Fashion Group volgt nog.

Zelf ook interesse in een Expeditie ?

Hier vind je meer informatie.

Expeditie bij Bioracer

Young Patterns trok op donderdag 7 november met de laatstejaars van het Heilig Graf in Turnhout naar Bioracer, het confectiebedrijf in Tessenderlo dat u vast en zeker (her)kent dankzij de wielertruitjes en hun motto #wemakeyoufaster.

De studenten gingen er voor een expeditie een hele dag aan de slag in het confectie-atelier. Het resultaat van dat harde werk: ons eigen Young Patterns-wielertruitje, geknipt, geprint, en gestikt door de studenten.

Interessant om op deze manier voeling te krijgen met de werking van een bedrijf. En gaandeweg kom je als jongere ook over jezelf veel te weten. Je sterktes, je zwaktes, je kansen, … En dat is nu net het doel van een expeditie. Onder de begeleiding van onze partners Levanto en Groep Intro, gaan we samen met de studenten op zoek naar hun interesses en hun kwaliteiten en maken we ze er bewust van. Dat gebeurt a.d.h.v. competentiespelen tijdens een voortraject in de school, workshops in het bedrijf én een natraject opnieuw in de school, waar er gewerkt wordt aan een professioneel C.V.. Kortom, een antwoord krijgen op de vragen: ‘Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?’

Grote dank aan de twee -26 jarige werknemers van Bioracer Sarah & Sophie. Zij hebben alle voorbereidingen getroffen voor de workshop van het wielertruitje en hebben ons samen met productiemanager Dick Buikema rondgeleid in het bedrijf. Van design tot proto-lab, snijden en sublimatie tot het stikatelier waar we de uiteindelijke resultaten kunnen zien.

Het motto #wemakeyoufaster is grotendeels te danken aan de passie van Raymond Vanstraelen, oprichter van Bioracer en nog steeds gepassioneerd door het metier. Hij was vroeger zelf wielrenner, later verzorger en coach van wielrenners. Vanuit die passie richtte hij eind 1985 Bioracer op. Hij vertelde ons dat alles begon met twee machines in z’n garage. Vandaag is Bioracer gekend om de professionaliteit van zijn producten.  En daar horen ook gepersonaliseerde & op maat gemaakte fietsen, aerodynamische kledij en zelfs schaatskleding bij.  En dat doet Raymond nog steeds met een even grote glimlach.