Diversiteit in uw onderneming, sterkte of valkuil ?

De non-discriminatie handleiding helpt je op weg!

Laat je inspireren op woensdag 25 maart 2020.

Op de werkvloer is steeds meer diversiteit. Jonge en ervaren medewerkers, mannen en vrouwen of anders, personen met en zonder arbeidsbeperking, werknemers die hier geboren zijn of elders, collega’s met uiteenlopende seksuele geaardheden … We komen dagelijks in aanraking met verschillende achtergronden. Daarbij steken vaak nog vooroordelen en stereotypen de kop op die een goede samenwerking in de weg staan.

Het intersectoraal partnerschap biedt u graag in samenwerking met Stad Gent een informatieve namiddagsessie aan met inspirerende sprekers.

Programma woensdag 25 maart 2020:

11u30 – 12u30: Onthaal met broodjes

12u30 – 12u50: Welkomstwoord – Bram Van Braeckevelt (Schepen van Personeel, Werk en Sociale Economie, Openbare Netheid en Toerisme) en Schepen De Bruycker, Schepen van Gelijke Kansen, Welzijn, Participatie, Buurtwerk en Openbaar Groen.

12u50 – 13u15: Talent wordt irrelevant, oefening baart kunst! Bert Boone (Dagelijks bestuurder-Sterpunt inclusief ondernemen)

13u15 – 14u00: Getuigenissen van diverse bedrijven, waaronder Partena Dienstencheques, Timmerwerkt, Tuincreatie Wouter Igodt en D-HRD dienstverlening. Peter Van de Veire, directeur dienstenchequessector, modereert.

14u00 – 14u45: We sluiten graag af met een komische noot. Erhan Demirci (Vlaamse comedian/presentator) laat ons kennis maken met diversiteit in al zijn facetten.

14u45 – 15u30: Inspirerende netwerkdrink

We laten je ook niet met lege handen naar huis gaan !
Elke deelnemer ontvangt de brochure “handleiding non- discriminatiecode”. Deze handleiding werd opgemaakt door 20 sectoren en ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van hun eigen non-discriminatiecode.

PRAKTISCH

Waar ?

Stadhuis Gent – pacificatiezaal
Botermarkt 1  – 9000 Gent

Parkeren?

Kouter, Reep, Ramen > opgelet LEZ
Meer info over parkeren in Gent

Openbaar vervoer ?

Trein tot station Gent Sint-Pieter + tram 1 richting Korenmarkt (reistijd: 22min)

Inschrijven ?

Ten laatste tot 17 maart 2020