03-04.10 – Open Atelier PROTOTYPICAL, No Time to Waste – Onbetaalbaar, Ghent

Ontdek tijdens het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 oktober hoe designers als Tropas, La Gadoue, Triptiek and Studio AMA aan de slag gaan met verschillende reststromen van textiel.  Ze ontwerpen en maken er kwaliteitsvolle schoenen, dameskleding en interieurartikelen van.

Op het Open Atelier van Onbetaalbaar vzw in Gent zijn ze uw centrale gast om hun producten aan u voor te stellen.  Spring gerust eens binnen en maak kennis met hun collecties van dameskleding, schoenen en interieurdesign. 

Deze designers werden geselecteerd voor het onderzoeksproject TOP-atelier.  Dit project wil tegen de lente van 2021 aantonen dat het mogelijk is om hoog kwalitatieve design-artikelen, op een rendabele en opschaalbare manier, te produceren in België met ‘post consumer’ textielafval.  De partners en designers binnen TOP-atelier onderzoeken hiervoor de manieren van sorteren, selecteren, industrieel snijden en confectioneren van deze specifieke reststroom, met de intentie om de kennis en resultaten te delen met andere designers en artiesten én het formuleren van aanbevelingen aan de Belgische en Europese overheden.

TOP-atelier is een initiatief van IVOC, Creamoda, Doek vzw, Ecoso en Prospex Institute, met de steun van Vlaanderen Circulair.

PRAKTISCH

Wanneer ?  Zaterdag 3 oktober 2020, 14u – 18u  /  Zondag 4 oktober 2020, 10u – 18u

Waar? Onbetaalbaar vzw, Bomastraat 35 – 9000 Gent