2021 wordt anders

De opleidingen en opleidingssteun die u van IVOC gewend bent, zullen er in 2021 anders uitzien. De coronacrisis is nog lang niet bedwongen en de terugval van sectorale middelen zal ingrijpend zijn.
De sociale partners maken daarom werk van een herziening van de IVOC-dienstverlening. Er zijn vier krachtlijnen:

  • Onze open opleidingen gaan sinds het voorjaar online, zoals u heeft kunnen merken. Nota bene, in 2020 nam een recordaantal werknemers deel aan onze opleidingen.
  • We zullen keuzen moeten maken voor het toewijzen van de beschikbare gelden voor opleidingssteun. De sociale partners hebben in maart beslist uw opleidingsportefeuille verder te laten lopen, ook al lieten onze inkomsten dat niet toe.
  • Meer dan ooit, moeten we streven naar een maximale synergie met middelen van derden. Bijvoorbeeld, met het Vlaams OpleidingsVerlof (vroeger BEV) kunt u nog tot eind 2021 uw bedrijfsopleidingen financieren.
  • Verschillende overheden (Vlaams, federaal, Europees) vatten de sectoren met eigen prioriteiten, zoals de jongerenwerking, het duaal leren, inclusie, duurzaamheid. Ze zetten extra middelen in, voor specifieke doelgroepen, misschien ook in uw onderneming.

Wenst u ook in 2021 gebruik te maken van de IVOC-dienstverlening, geef ons dan snel en kort uw inzichten en uw vooruitzichten (klik hier). Uw aanspreekpersoon bij IVOC zal dan samen met u nagaan hoe wij u de beste service kunnen blijven bieden.

Meer info, stel uw vraag via het contactformulier