Mentorcafé: Feedback geven als groei?

Hoe doe ik dit ? 

Het geven en krijgen van feedback heeft een niet te onderschatten invloed op een nieuwe werknemer of stagiair. Het zorgt onder andere voor een leer- en ontwikkelingsomgeving zodat de mogelijkheden van deze nieuwe medeweker/stagiair het best tot zijn recht kunnen komen.

Als eerste aanspreekpunt hebben mentoren / peters / meters / bedrijfsinterne coaches hier een essentiële rol in. Hij of zij wordt verwacht de nieuwe werknemer / stagiair te begeleiden en richting te geven aan de hand van … feedback.

Hoewel dit belang door velen erkend wordt, is het niet altijd even eenvoudig om dit te doen.  Hoe geef je gericht feedback aan iemand die nieuw is in de organisatie? Tegelijkertijd, hoe stimuleer je bij de nieuwe werknemer om (meer) feedback te geven?

Aan de hand van jullie concrete voorbeelden gaan we te werk: we bekijken de methodiek van de  5W’s (Wie, Wat, Wanneer, Wanneer & Waarom) en passen dit toe op de praktijkervaringen.

Doormiddel van deze ervaringsuitwisseling komen we zo tot concrete tips en tricks die meegenomen kunnen worden naar de dagelijkse werking op de werkvloer.

PRAKTISCH

Wanneer? Donderdag 27 mei 2021,  9u30 – 11u30

Hoe? Dit mentorcafé zal online verlopen via Teams.

Voor wie? Alle werknemers op de werkvloer die nieuwe werknemers begeleiden en hen zo inclusief mogelijk willen laten integreren op de werkvloer.

Door wie? Dit mentorcafé wordt begeleid door Rebecca Hopmans, Jobcoach bij de Werkplekarchitect Liv aan het werk.

Prijs? Het Mentorcafé is volledig gratis.

Heb je nog vragen?  Contacteer celien@dewerkplekarchitecten.be

Het Mentorcafé staat open naar bedrijven die inclusief (willen) ondernemen en kadert in het ESF project Exclusief Inclusief.